Juliedr » Specials » Wonen
Juliedr: Informatie van A tot Z

Wonen, bouwen en verbouwen

Wonen, bouwen en verbouwen Bouwen of verbouwen is voor veel gezinnen een grote stap. Er zijn tal van mogelijkheden en pakken regelgeving, die van belang kunnen zijn voor eenieder die met wonen, bouwen en verbouwen bezig zijn.
Gezinnen hechten steeds meer belang aan hun droomwoning. Bouwen en verbouwen is geen makkelijke klus: de keuzemogelijkheden zijn enorm, de regelgeving wordt steeds ingewikkelder en hoe zat dat ook alweer met die premies?

In deze special worden diverse woonconcepten uiteengezet, alsook juridische aspecten omtrent renoveren, het bouwen van een nieuwbouwwoning en praktische tips om een deel van je investering terug te winnen door het aanvragen van diverse premies bij de overheid.
Energiezuinige woning? Minder onroerende voorheffing! (BE)

Energiezuinige woning? Minder onroerende voorheffing! (BE)

Wie een energiezuinige woning bouwt of heropbouwt, kan genieten van een verminderde onroerende voorheffing, en dat voor een periode van tien jaar.
Nieuw woonconcept: Kangoeroewonen (BE)

Nieuw woonconcept: Kangoeroewonen (BE)

Kangoeroewonen is een nieuwe vorm van wonen, afkomstig uit -u raadt het al- Australië. Van 1 grote woning worden 2 onafhankelijke wooneenheden gemaakt, waarin 2 generaties 'samen apart' leven.
Wij gaan verhuizen, wat met de elektriciteit? (BE)

Wij gaan verhuizen, wat met de elektriciteit? (BE)

Een verhuis brengt heel wat administratief werk met zich mee. Hoe verwittig je je elektriciteitsleverancier, wat moet je nog betalen en wat moet je weten?
Gepubliceerd door Juliedr op 22-01-2011, laatst gewijzigd op 06-04-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!