Juliedr » Specials » Dressuur belgie

Dressuur in België op regionaal niveau:Oefeningen per proef

In Belgie worden dressuurproeven op regionaal niveau verreden volgens de klassen E, A, L en M. Elke klasse heeft specifieke oefeningen die moeilijker worden naarmate het niveau stijgt. De regionale dressuurwedstrijden in Belgie worden onderverdeeld in 4 klassen of niveaus:
  • Klasse E - Niveau 0
  • Klasse A - Niveau 1
  • Klasse L - Niveau 2
  • Klasse M - Niveau 3

Elke klasse heeft specifieke oefeningen die moeilijker worden naarmate men in een hogere klasse rijdt. De E-klasse is absolute basisdressuur: hierin staan overgangen en grote figuren zoals voltes en diagonalen centraal. Vanaf de A-proef wordt middendraf gevraagd alsook enkele passen achterwaarts gaan. In de L proeven moeten eenvoudige galopwissels getoond worden, alsook een kurzkehrt. De M proeven op niveau 3 bevatten vliegende galopwissels en zijgangen.

De specifieke oefeningen die per niveau aan bod komen worden besproken in de verschillende artikelen.

Dressuur rijden in Belgie: De oefeningen uit de E proeven

De dressuursport kent in Belgie andere proeven dan in Nederland. In Belgie gebruikt men de letters E,A L en M voor het aanduiden van de moeilijkheidsgraad van de dressuurproef. Een overzicht van de ge…

Dressuur rijden in Belgie: de oefeningen uit de A proeven

In Belgie worden dressuurproeven op regionaal niveau ingedeeld volgens de klassen E, A, L en M. De oefeningen worden steeds moeilijker naarmate men in een hogere klasse rijdt. Welke oefeningen bevat e…

Dressuur rijden in Belgie: de oefeningen uit de L proeven

De regionale dressuurwedstrijden worden in Belgie verreden volgens de klassen E, A, L en M. In dit artikel bespreken we welke oefeningen specifiek aan bod komen in de L proeven.
Gepubliceerd door Juliedr op 06-04-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.