Juliedr » Specials » Huren verhuren belgie

Een woning huren en verhuren in België

De regelgeving over het huren of verhuren van een huis of appartement is zeer uitgebreid. Wat mag en kan de huurder doen? Wat mag en kan de verhuurder doen? Waar vind je een huurhuis? Hoe lang loopt een huurcontract? In deze special gaat alle aandacht uit naar het huren en verhuren van onroerend goed. De rechten en plichten van zowel de huurder als de verhuurder worden onder de loep genomen, maar ook het verhuurcontract, de looptijd en de opzegmogelijkheden.

Let op: Al deze informatie is gebaseerd op de Belgische wetgeving!
Duur en beëindiging van een huurcontract (BE)

Duur en beëindiging van een huurcontract (BE)

Wie een onroerend goed huurt, kan 4 soorten huurcontracten afsluiten met telkens een verschillende looptijd en verschillende mogelijkheden tot beeïndiging. Een overzicht.

Een appartement huren aan de Belgische kust

De Belgische kust is nog steeds een populaire vakantiebestemming voor binnen- en buitenlanders. Kies je logies zorgvuldig uit om een zorgeloze vakantie te beleven!
Een woning huren in Belgie: Plichten van de huurder

Een woning huren in Belgie: Plichten van de huurder

Als je een huis of appartement huurt, heb je als huurder rechten, maar vanzelfsprekend ook plichten tegenover de eigenaar of verhuurder. Wat zijn je plichten als huurder van een onroerend goed?
Een woning huren in Belgie: Rechten van de huurder

Een woning huren in Belgie: Rechten van de huurder

Als je een huis of appartement huurt, heb je als huurder plichten, maar vanzelfsprekend ook rechten tegenover de eigenaar of verhuurder. Wat zijn je rechten als huurder van een onroerend goed?
Gepubliceerd door Juliedr op 23-02-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.